─ Kattohuoltopaketti

Kattohuolto - Huollata katto ja säästä rahaa

─ KATTOHUOLTOpaketti

Kenelle kattohuoltopalvelu sopii?

Useimpien kattotyyppien huoltoväli on noin 15 - 20 vuotta. Mikäli huoltoja ei toteuteta asianmukaisesti ja oikeaan aikaan, edessä voi olla katon vaihto, tuttavallisemmin kattoremontti.

Haluat välttää kalliin kattoremontin? 

Kuvaako jokin seuraavista tilannettasi?

  • kattosi huoltoväli alkaa tulla vastaan tai on jo ylittynyt
  • et tiedä koska kattosi on viimeksi huollettu tai et ole ihan varma tästä
  • kattosi kunto huolettaa esim. ulkonäön, vuodon tai jonkun muun takia
  • sinulle on jo tarjottu kattoremonttia tai mietit sellaisen toteuttamista

Jos yksikin yllä olevista pitää paikkansa, asialle kannattaa jo tehdä jotain. Älä kuitenkaan hätäänny, sillä minulla on hyviä uutisia.

Kattomyyjät eivät nimittäin useimmiten kerro sinulle, että suuri osa kalliista remonteista voitaisiin välttää kokonaan asianmukaisesti toteutetulla huollolla. Yleensä noin neljä kertaa halvemmalla.

 

Kopio tiedostosta mane katolla
Kopio tiedostosta Inkalan kartano

─ Kattohuolto

Miksi kattohuolto kannattaa ja mitä saat?

Säästät rahaa

Huoltotoimenpiteet ovat yleensä halvempia kuin katon uusiminen. Laadukkaalla huollolla vanha katto saadaan lähes uutta vastaavaksi ja seuraava huoltotarve tulee vasta vuosikymmenten päästä. Säästät todennäköisesti kymmeniä tuhansia euroja pitkässä juoksussa.

Kattosi käyttöikä pitenee

Vanhan katon käyttöikää voidaan jatkaa lähtötilanteesta ja kattotyypistä riippuen kymmeniä tai jopa satoja vuosia. 

Stressi ja työ kodin huollosta vähenee

Kodin huollossa on aina tarpeeksi päänvaivaa. Se vie myös paljon aikaa. Ratkaisumme auttaa vähentämään stressiä ainakin katon osalta. Kun annat meidän auttaa, arvostat omaa aikaasi enemmän ja voit käyttää sen johonkin itsellesi mielekkäämpään.

Kotisi arvo, mukavuus ja toimintakunto säilyy tai jopa paranee

Katto on tärkeä osa kotisi toimintavarmuutta ja arvoa. Hyvin toteutettu huolto vähentää murehtimista esim. katon vuotamisesta täällä haastavissa Suomen sääolosuhteissa.

─ KATTOHUOLTOPAKETTI

Kattohuolto kattomestarin metodilla

Kattohuolto on muutakin kuin katon maalaus. Olemme viiden vuosikymmenen aikana löytäneet metodin, jolla päästään testatusti toimivaan lopputulokseen. 

Kopio tiedostosta 20220606_165223

1. Pesu & puhdistus

Katto puhdistetaan ja pestään huolellisesti korkeapainepesurilla. Rotosuuttimen aikaansaama pyörrepaine irrottaa kaiken irrotettavissa olevan lian, hilseen ja heikosti kiinni olevan maalin. Hilseen poisto viimeistellään tarvittaessa mekaanisesti. Emme käytä inhottavasti ympäristöön valuvia pesuaineita.

2. Ruostesuojaus (vain peltikatot)

Ruosteiset kohdat hiotaan kevyesti hiekkasienellä, jäljellä olevaa sinkkipintaa varoen. Teräsharjausta vältetään, koska peltiä suojaava sinkkipinta vaurioituu tällöin helpommin. Tämän jälkeen pinta suojataan ruostesuojamaalilla.

3. Paikkaukset ja pienet korjaustoimenpiteet 

Pienet korjaustoimenpiteet, kuten pienten reikien paikkaukset, rikkinäisten tiilien vaihto tai tiilien asentojen korjaus sisältyvät katon huoltopalveluun. Nyrkkisääntönä huoltopalvelu sisältää korjaukset, joihin ei tarvita erikseen esimerkiksi peltiseppää. 

Läpiviennit, kuten savupiippu, ilmanvaihtohormit ja viemärintuuletusputket tarkastetaan sen osalta, että aluskatteen juuriliitos on toimiva. Läpivientien vaihto ja juuriliitosten korjaus eivät suoraan kuulu pakettiin vaan niistä sovitaan erikseen. Mikäli tässä kohtaa ilmenee isompaa korjattavaa, annamme tarkan toimenpide-ehdotuksen ja keskustelemme sen vaikutuksesta hintaan, jos haluat sisällyttää ne pakettiin.

4. Katon maalaus kattomestarin metodilla 

Ensin tehdään pohjamaalaus puhdistettuun ja ruostesuojattuun alustaan. Se tehdään tartuntamaalauksena korkeapaineruiskulla peittävästi levittäen. Maalin tartunta varmistetaan heti levityksen jälkeen voimakkaalla sivelymaalaustekniikalla. Tämä on erityisen tärkeää peltikatoille. Tiilikatoille tartunta varmistetaan primerointi-pohjamaalauksella ohuempaa maaliseosta käyttäen. Viimeistely tehdään pintamaalauksena korkeapaineruiskulla tasaiseksi ja pitkäkestoiseksi pinnaksi.

─ KATTOHUOLTOpaketti

Usein kysyttyä

Sisältääkö kattohuolto takuun?

Saat kattohuoltopalvelullemme 5 vuoden takuun, joten riskisi on lähes olematon.

Mille kattotyypeille huolto sopii?

Kattohuoltopaketti toimii erityisen hyvin peltikatoille ja tiilikatoille. Huolto voidaan toteuttaa myös ns. varttikatoille / mineriittikatoille.

Miksi kattohuolto palveluna?

Kattohuolto, katon maalaus, pesu ja muut kattotyöt kannattaa jättää ammattilaisille jo turvallisuuden takia. Sinun ei kannata riskeerata omaa turvallisuuttasi. Meiltä löytyy tarvittavat välineet ja kokemus töiden suorittamiseen. 

Aika harvalta löytyy myöskään tarvittavaa välineistöä (esim. “tavallinen” yleensä kotoa löytyvä painepesuri ei riitä). Pelkästään välineiden hankintaan sisältyy paljon ärsyttävää säätöä. Puhumattakaan työhön menevästä ajasta ja lopputuloksesta. 

Homma voikin mennä pieleen monessa eri kohtaa. Esimerkiksi huonosti tehty pesu, ruostesuojaus tai epäonnistunut pohjamaalaus voi aiheuttaa sen, että maali irtoaa jo muutamassa kuukaudessa.

Sinun ei tarvitse murehtia ja säätää kaluston ja materiaalien hankintaa tai käyttää aikaasi työhön, koska hoidamme kaiken puolestasi.

Paljonko kattohuolto maksaa?

Ennen hintaesimerkkiä on pakko puhua siitä, mistä hinta muodostuu. Yllättyisit kuinka paljon eroja palveluista löytyy lähemmän tarkastelun jälkeen.

Hintaan vaikuttavat pääosin seuraavat tekijät:

  • Katon pinta-ala
  • Katon jyrkkyys ja rakennetyyppi. Tarvitaanko esim. nostinta tai erityiskalustoa?
  • Palvelun kokonaissisältö. Sisältyykö palveluun paikkauksia ja korjauksia?
  • Tekotapa. Vaikuttaa oleellisesti haluttuun lopputulokseen (tästä esimerkkejä kohta)

Yksi tärkeä vertailukohta on maalaustekniikka. Käytäntö ja kokemus on osoittanut, että peltikatoissa pohjamaali tulee aina hieroa pensselillä pintaan hyvällä sivelytekniikalla. Tiilikatolle voidaan tehdä pohjamaalaus pelkällä ruiskulla tiilen huokoisen rakenteen ansiosta.

Entä tehdäänkö peltikaton ruostesuojaus? Jos tehdään, miten se tehdään?

Sisältyykö tarjouksiin myös reikien paikkaukset, pienet korjaustoimenpiteet sekä läpivientien tarkistukset?

Tässä oli muutamia esimerkkejä asioista, joihin tulee kiinnittää huomiota vertailussa. Autamme asiakkaitamme usein myös tarjousten vertailussa. 

Alla esimerkki peltikaton tapauksessa.

Sisältö Hämeen Kattopinta huoltopalvelu Usein vastaan tuleva maalauspalvelu
Pesu korkeapaineella 🗹 🗹
Ruostekohtien hionta 🗹 🗷
Ruostesuojaus 🗹 🗷
Pienet korjaukset 🗹 🗷
Läpivientien tarkastus 🗹 🗷
Pohjamaalaus sivelytekniikalla 🗹 🗷
Pohjamaalaus pelkällä ruiskulla  Edellinen vaihe korvaa tämän ja on selkeästi parempi tapa.  🗹
Pintamaalaus ruiskulla 🗹 🗹
Hinta 150 m2 loivalle katolle 4 500 € 4 300 €

Vastaavan tiilikaton tapauksessa hinta on 3 400 €.

Jokainen näkee, että taulukon tarjoukset eivät ole vertailukelpoisia. Kyseessä ei oikeastaan ole edes sama palvelu. Itse asiassa, jos jättäisimme samat työvaiheet pois mitä toinen tarjoaja, hintamme olisi halvempi. 

HUOM. Mikäli läpiviennit halutaan vaihtaa ja liitokset korjata, vaikutus hintaan on esimerkiksi omakotitalon tapauksessa noin 600 - 1 000 €. Yleensä kaikki haluavat tehdä myös nämä toimenpiteet, jos läpivienneissä tai niiden liitoksissa ilmenee vikaa tai liikaa kulumista. 

Varmistu siis aina ennen päätöstä, että tarjoukset ovat vertailukelpoisia. Tämä tarkoittaa, että luvattu lopputulos ja sisältö ovat käytännössä samat. 

Hinta on tottakai tärkeä asia. Mitä muuta arvostat sen lisäksi? Laatua? Lopputulosta?

Kiinnostuit tai jokin jäi askarruttamaan? Ota rohkeasti yhteyttä ja käydään yhdessä asiat läpi.

─ MITÄ MEISTÄ PUHUTAAN?

Asiakkaiden kommentteja

Tässä kommentteja Urakkamaailmasta. Siirry Urakkamaailmaan lukemaan kaikki > 40 arvostelua.

Group 73

Galvanoidun (maalaamaton) peltikaton pesu ja maalaus

Kaupunki: Pornainen

Urakka sujui mutkattomasti ja ammattitaitoisesti sekä valtavalla rohkeudella todella jyrkällä katolla. Vahva suositus - mukavia heppuja.

Group 73

Varttikate-katon puhdistus ja pinnoitus

Kaupunki: Rauma    

Työ tehtiin sovittuna aikana, ripeästi ja ammattitaidolla. Katto on kuin uusi. Suosittelen ehdottomasti.

Group 73

Peltikaton maalaus

Kaupunki: Lahti    

Peltikaton maalausurakka sujui suunnitelman mukaisesti ja rautaisella ammattitaidolla. Yhteistyö sujui mukavissa merkeissä.

Group 73

Peltikaton maalaus

Kaupunki: Hyvinkää    

Sujui niinkuin sovittiin. Mukavaa porukkaa.

Group 73

Mökin kattoremontti

Kaupunki: Asikkala   

Nopeasti ja ammattitaitoisesti hoidettu homma, ystävällisiä tyyppejä. Pientä viivettä meinasi olla päiväkohtaisesti aloittamisessa, joten lopetuskin vähän venyi, mutta valmista tuli. Hieno juttu ja kiitokset!

Group 73

Rintamamiestalon katon maalaus 130 neliötä

Kaupunki: Vekaranjärvi    

Kaikki pelasi tosi hyvin.Ainoa ongelma oli kelin kylmyys mille ei voi mitään.Suosittelen ......ammattimaista toimintaa. tv. R L

Group 82

─ REFERENSSIT

Kattohuolto palautti noin 100-vuotiaan arvokaton lähes uuden veroiseksi

Esimerkki huoltamastamme katosta, joka sai lisää käyttöikää ja ulkonäkö parantui oleellisesti. Kuvan peltikatto on vuodelta 1926. Huoltotoimenpiteet tehty vuonna 2020 ja seuraava suositeltu huolto vuodelle 2040.

Vuosi: 2020
Tyyppi: Konesaumapeltikatto
Budjetti: 14 000 €

─ Hämeen kattopinta palvelut

Palvelut - Huolla katto ja säästä

Kattohuoltopaketti

Katso miten voit säästää rahaa ja välttyä kalliilta kattoremontilta kattohuollon avulla.

Lue lisää

Palveluihimme kuuluu myös kattoremontti, uuden katon asennus sekä vanhan katon vaihto ja saneeraus.

Lue lisää

Katon maalaus lisää katon käyttöikää ja auttaa osaltaan välttämään isomman ja kalliimman kattoremontin.

Lue lisää

Katon pesu on tärkeä osa katon ylläpitoa ja huoltoa. Älä stressaa katolle kiipeämisestä ja välineiden hankinnasta. Hoidamme kaiken puolestasi.

Lue lisää

Pyydä tarjous heti